Parel sieraden verzorging

Wij hopen dat u lang plezier beleeft aan uw waardevolle sieraden. Parels zijn natuurproducten en vereisen enig onderhoud.

Cosmetica, parfums, deodorants en haarlak grijpen de parels aan of zetten zich nauwelijks verwijderbaar aan op het oppervlak van de parels. parel sieraden moeten daarom pas na het opmaken en kappen omgedaan worden. Ook bij kappersbezoek moeten de parels afgedaan worden.

Bij huishoudelijk werk alstublieft geen parel sieraden dragen. Afgezien van de mechanische beschadiging van de parels door harde voorwerpen werken ook schoonmaakmiddelen nadelig op de zijdeachtige oppervlakte van de gekweekte parels.

Het bewaren van de parels zou gescheiden moeten zijn van andere sieraden, idealiter in een stofzakje of ingewikkeld in een zachte doek. Zo kan de parel niet bekrassen.

 

Sieraden dragen

Na het dragen van de sieraden met een zachte, vochtig doek reinigen van cosmetica en zweetsporen.

Een keer per jaar zou ieder parelsieraad door een juwelier of goudsmid gecontroleerd moeten worden. Bij oorbellen en ringen worden de sluitingen en zettingen gecontroleerd. Bij kettingen en colliers wordt ook de draad op breekbaarheid onderzocht. Eventueel moet de ketting opnieuw geknoopt worden. Dan wordt achter elke parel een knoop gelegd. Daardoor wordt verhinderd dat bij het knappen van een ketting alle parels eraf vallen.

  Sitemap